Home » Diensten » Procesautomatisering

Toegepast op de industrie is procesautomatisering de discipline waarbij de werking van verschillende geautomatiseerde, elektromechanische, elektropneumatische en elektrohydraulische elementen of systemen wordt gecoördineerd om de uitvoering en/of supervisie van een industrieel proces te ontwikkelen. Het is een bredere engineeringdiscipline dan een besturingssysteem en omvat industriële instrumentatie, waaronder veldsensoren en transmitters, controle- en toezichtsystemen, communicatienetwerken en real-time softwaretoepassingen die nodig zijn om de correcte uitvoering van het proces te garanderen, rekening houdend met uiteenlopende gezichtspunten zoals de kwaliteit van het eindproduct, de efficiëntie van het proces of veiligheid in al zijn aspecten.

Sinds onze oprichting in 1993 hebben we experts in automatisering in ons team, zowel op het niveau van engineering als veldwerk, en deze ervaring is in deze tijd alleen maar toegenomen met de evolutie van de industrie van de gebruikelijke systemen uit die tijd, in sommige gevallen bijna volledig mechanisch, naar de nieuwste evoluties van de industrie met gedecentraliseerde veldnetwerken, 24×7 mogelijkheden voor beheer op afstand en geavanceerde datamining- en beslissingsondersteunende systemen.

Toepassingsgebieden

  • Stroomopwekking en -distributie
  • Logistiek en transport
  • Chemisch/petrochemisch
  • Voedingsindustrie
  • Domotica

We hebben ervaring met de apparatuur en systemen van de toonaangevende fabrikanten in de industrie. We zijn met name gecertificeerd als officiële Solution Provider voor Beckhoff, een specialist in krachtige automatisering op basis van PC en EtherCAT.

Beckhoff automation