We werken al meer dan twee decennia nauw samen met onderzoekscentra en universiteiten om nieuwe projecten op industrieel en wetenschappelijk gebied te ontwikkelen, waardoor we het Innovatieve MKB-keurmerk van het Ministerie van Wetenschap en Innovatie hebben gekregen.
In de loop der jaren hebben we deelgenomen aan verschillende onderzoeksprojecten:
- Gallaecia-project (2023 – in offertefase): “Ontwikkeling van een positronemissietomografiesysteem”, via een Spanje-Portugal Interreg-oproep, waarbij betrokken:
- Laboratório de Instrumentaçao e Física Experimental de Partículas
- Instituto Politécnico de Coimbra
- Instituto de Ciências Nucleares Aplicadas à Saúde
- Universidade de Aveiro
- Santiago de Compostela’s Universiteitsgroep voor Moleculaire Beeldvorming en Medische Fysica
- Universiteit van Santiago de Compostela – Experimentele beeldvormingseenheid van het Instituut voor gezondheidsonderzoek (UNIME)
- CIMA-groep van de Universiteit van Vigo (Industriële Techniek)
- Radiofarmaceutische eenheid PET Galicia van Empresa Pública de Servicios Sanitarios (SERGAS)
- Radiation Images Technologies Lda.
- QuBiotech SL
- HUMAP-project (2018): “Vochthomogenisatiesysteem in houten platen”, via een Interconecta oproep, samen met de onderzoeksgroep GTE van de Universidad de Vigo en het bedrijf Garnica.
- NOVEC-project (2018): “Innovatief condensatie-/verdampingssysteem met diëlektrische koelvloeistof in gesloten cyclus met industriële toepassing”, via een oproep Conecta PEME en samen met de onderzoeksgroep GTE van de Universidad de Vigo en de bedrijven DINAK en Integasa.
- CARE-project (2017): “Ontwikkeling van een automatisch controlesysteem voor Radonconcentratie in gebouwen” via een RETOS-oproep samen met het Stralingsanalyselaboratorium (LAR) van de Universiteit van Santiago de Compostela, CSIC en de bedrijven Alibava Systems, Radiansa en Sensing & control.
- BIGs-project (2016): “Biosphere Industrial Green Solutions”, via een Conecta PEME oproep samen met de onderzoeksgroep GTE van de Universidad de Vigo en de bedrijven GRG Dosmasdos en Termocalor.
- TECRA-project (2016): “Ontwikkeling van nieuwe technologieën voor Radonbescherming”, uitgevoerd via een Conecta PEME oproep, samen met het Stralingsanalyselaboratorium (LAR) van de Universiteit van Santiago de Compostela en de bedrijven Padreiro, Arraela en Galaicontrol.
- SIREP-project (2016): “Intelligent systeem voor elektrostatische retentie van deeltjes met hoge toegevoegde waarde”, uitgevoerd via een Conecta PEME oproep, samen met de onderzoeksgroep GTE van de Universidad de Vigo en het bedrijf DINAK.
- ICH15 Project (2014): “Ontwerp van een protonversneller met een CH/IH-structuur voor de productie van radioactieve isotopen en de behandeling van uveale tumoren”, uitgevoerd via een RETOS-oproep van het ministerie van Wetenschap en Innovatie, samen met de universiteiten van Huelva en Granada en de bedrijven Faysol en TTI.
- Project INHORMES (2007): “Industrieel onderzoek naar beton voor een duurzame markt”, uitgevoerd via een oproep Conecta PEME van de Axencia Galega de Innovación, in samenwerking met de universiteiten van Vigo en Santiago de Compostela, de Ramón Domínguez Foundation en de bedrijven XPERT en Utilvigo Ingeniería.
Naast onderzoekslijnen werken we samen met universiteiten door middel van studiebeurzen voor ingenieurs en doctoraalstudenten, voornamelijk op het gebied van techniek, elektronica of chemie, waardoor een wederzijds gunstige relatie is ontstaan die de integratie van studenten in een hooggekwalificeerde arbeidsmarkt of de ontwikkeling van nieuw onderzoek heeft vergemakkelijkt.
We produceren op maat gemaakte technische oplossingen voor laboratoria en pilotfabrieken, waarbij we vertrouwen op onze ervaring in automatisering en industriële besturing om de hoogst mogelijke automatisering van de installatie te verbeteren. Op dit gebied hebben we aangepaste oplossingen ontwikkeld voor entiteiten zoals CIEMAT, de Universiteit van Jaén en de Universiteit van Antwerpen.